Últimes notícies 
Cerca notícies 


Detall de la notícia
 
CONCERT DE LA VETLLA DELS PERDONS23/02/2013
 


CONCERT DE LA VETLLA DELS PERDONS

 
Concert de la vetlla dels Perdons a l'església Parroquial de Lloret a càrrec de COR FILHARMONIA.


Direcció: Irene Llongarriu Flautes dolces: Francesc Xavier Delgado Espineta: Anna Balvak


Us esperem el proper Dissabte 23 de febrer a les 21,15h. del vespre.


Un recull de peces vocals que pertanyen en la seva majoria a la transició entre el renaixement i el barroc. Així, totes elles a l’aurora d’un nou estil musical, el del barroc, embrió de l’òpera i de tantes altres formes musicals. Sens dubte, el començament d’una nova i apassionada manera d’entendre la música.

Des de madrigals que ens recorden fractura i l’enyor a l’àntiga Sefarad, passant per Claudio Monteverdi, figura cabdal d’aquella transició i que es posicionà de forma radical per crear i defensar el nou estil musical. Henry Purcell, encara que considerat plenament un compositor barroc, en les seves obres, deixa veure també una important influència italiana. La que va heretar d’una època encara recent tot creant un estil propi que marcà decisivament el barroc a Anglaterra.

COR FILHARMONIA
Va ser fundat a Girona el 1976 amb el nom de Coral Oidà fins que el 1991 va prendre el seu nom actual. És membre de l’Agrupació Coral de les Comarques de Girona i membre directe de la Federació Europea de Joves Corals- Europa Cantat. La seva trajectòria l’ha dut a realitzar concerts dins i fora de Catalunya amb produccions pròpies i també a participar en esdeveniments corals internacionals amb directors de gran prestigi així com en totes les produccions organizades, en els darrers anys, per l’Auditori de Girona i també per la Fundació “La Caixa”, amb obres de gran repertori per a cor i orquestra i d’autors com Vivaldi, Mozart, Händel, Brahms, Verdi, Fauré, Orff, Rutter entre molts d’altres. El seu fundador David Sunyer va ser-ne el director fins el 2005, actualment Irene Llongarriu exerceix aquesta funció.

 
 

Documents associats: