Últimes notícies 
Cerca notícies 


Detall de la notícia
 
NOTA DE PREMSA AJUNTAMENT LLORET19/04/2007
 
L’agermanament institucional de Lloret de Mar i Bolsena (Itàlia)
Aquest 2007 l’Ajuntament de Lloret de Mar ha volgut anar un pas més enllà i formalitzar, mitjançant un agermanament oficial entre els dos ajuntaments, una relació que data del 1993, quan Joan Domènech, membre de l’Obreria de Santa Cristina, va visitar Bolsena i va establir els primers contactes amb Roberto Basili, director de l’Oficina de Turisme de Bolsena.
Fruit d’aquella primera trobada, la relació entre els dos municipis s’ha mantingut i incrementat amb el temps, establint-se en molts casos una relació d’amistat entre gent d’ambdues viles.
Per l’agermanament dels propers dies, una delegació de 80 persones es desplaçarà de Bolsena (Italià) a Lloret per participar en les diferents activitats; un programa preparat amb la màxima cura per afavorir un acostament i coneixement de les tradicions de tots dos municipis i enfortir llaços d’amistat i col•laboració.
El dissabte 21 d’abril a les 20h tindrà lloc, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, l’acte oficial d’agermanament amb la ciutat de Bolsena.
El sopar d’agermanament tindrà lloc el mateix dissabte 21 d’abril i serà obert a tothom. El preu és de 40€ i les entrades es poden reservar al 972 36 47 97 fins al divendres 20 d’abril.
El diumenge 22 d’abril l’escenari, com no podia ser d’altra manera, és l’ermita de Santa Cristina i el seu entorn. A les 10h tindran lloc una sèrie de conferències sobre la vinculació de Santa Cristina, patrona de Bolsena, i Lloret. Les conferències aniran a càrrec del Sr. Joan Domènech i el Sr. Pietro Tamburini, director del Museu Territoriale del lago de Bolsena.
A les 12h del migdia hi ha prevista a la platja de Santa Cristina una regata, s’Amorra, Amorra, amb la participació dels llaguts de Lloret. Seguidament, a la plaça del Pi la festa continua amb un estofat per a tots els vogadors i visitants de Bolsena.
Els actes finalitzen el dilluns 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, amb la confecció d’una impressionant infiorata (tradició bolsenesa consistent en una catifa de flors) realitzada pels visitants de Bolsena a la plaça de la Vila.
Al vespre, 2/4 de 7 de la tarda, a la mateixa plaça de la Vila, ball de Plaça a càrrec de les Obreres del 2006, seguit de sardanes a càrrec de la cobla Bisbal Jove.
La segona part de l’agermanament, en què l’Ajuntament de Lloret de Mar anirà a Bolsena, està prevista per als últims mesos d’aquest any.

veure nota de premsa

Web Ajuntament Bolsena
Web Ajuntament Lloret de Mar