Últimes notícies 
Cerca notícies 


Detall de la notícia
 
REUNIÓ AMB EL CONSELLER DE MEDI AMBIENT23/03/2007
 
Visita de l’Alcalde de Lloret Xavier Crespo i els representants de l’Obreria de Santa Cristina, Salvador Palaudelmàs i Arseni Frigola, al Conseller de Medi Ambient Francesc Baltasar. Divendres 23 de Març de 2007.

NOTA DE L’OBRERIA:

Hem trobat una actitud molt receptiva per part del Conseller i dels seus col•laboradors, el Director general del Medi Natural Joan Pallisé, i el Cap del Gabinet del Conseller, Joan Serra.

Han expressat la seva sorpresa per l’existència del conflicte, i la voluntat de trobar una solució satisfactòria.

No consideren assumible reduir l’àmbit del Pein. Ofereixen redactar un document que asseguri a l’Obreria una total autonomia sobre la finca, amb una gestió independent de Pinya de Rosa i del municipi de Blanes, i sense cap interferència d’altres organismes supramunicipals o autonòmics. En aquest document es reconeixeran el usos actuals i la possibilitat de substitució dels edificis en mal estat.

Farem arribar al Departament de Medi Ambient un document de treball, a partir del qual la conselleria redactarà una proposta que intentarem consensuar. Un cop existeixi aquest document, l’Obreria l’exposarà a una assemblea extraordinària perquè l’entitat decideixi si el considera assumible.

Hem entregat al Conseller un dossier breu i molt gràfic explicatiu de què és l’Obreria, amb un exemplar del llibre sobre la Flora Bàsica de Santa Cristina, com a símbol de la sensibilitat ambiental de l’entitat. També l’hem acompanyat de la relació de les 78 entitats adherides a la nostra reivindicació, i una mostra de les més de 3.500 signatures recollides en 15 dies.

L’Obreria no vol adoptar una actitud intransigent davant la negociació, si bé manté la reivindicació de que la solució definitiva al conflicte seria retirar la definició de Pein sobre aquesta finca, fet que la conselleria no considera acceptable.

Restarem a l’espera de conèixer la solució proposada per Medi Ambient, que haurem de contrastar amb els nostres juristes, i que no podríem acceptar sense que ens ofereixi unes garanties de domini i usos que siguin irreversibles en el temps. El que no farem serà decebre a totes les persones i entitats que donen suport i força a l’Obreria, en aquest conflicte.


Salvador Palaudelmàs i Casals
Obreria de Santa Cristina

 
 

Documents associats: