Últimes notícies 
Cerca notícies 


Detall de la notícia
 
VIII SPECIAL OLYMPICS A LLORET11/10/2006
 
La vila de Lloret de Mar va rebre ahir la flama olímpica dels VIII Special Olympics. La torxa va arribar a la ciutat embarcada en una goleta del segle XIX i provinent de Badalona, seu de l'anterior edició. Un cop a Lloret els atletes portadors de la flama van recórrer els carrers de la seu olímpica amb la torxa a la mà. Enmig d'una gran expectació, atletes i personalitats locals i de l'esport van passejar-se pels carrers de la ciutat per finalment arribar a la plaça de l'Ajuntament on el foc de Lausanne va encendre el peveter que fins diumenge vinent, dia de la clausura, cremarà a la plaça Pere Torrent. Més de mil persones, entre participants, familiars, amics, i ciutadans de Lloret, van seguir l'acte solemne de l'encesa del peveter, que va concloure amb un concert protagonitzat per la cantant televisiva Monica Green.

Atletes de 15 països diferents participaran enguany en una edició dels Special Olympics que aquesta tarda, a dos quarts de vuit, donarà el tret de sortida oficial al pavelló gironí de Fontajau on, per motius de capacitat, donarà cabuda als actes d'inauguració. Els de cloenda, no obstant, tindran lloc a les pistes municipals d'atletisme de Lloret de Mar el propes diumenge a dos quarts d'una del migdia.

Més de dos mil atletes competiran durant tres dies en 17 modalitats esportives diferents entre les que podem trobar des de les clàssiques proves d'atletisme, gimnàstica o natació, fins les més especialitzades de petanca o de proves motrius. Però els Special Olympics no només seran un certamen esportiu. A partir d'avui i durant els dies que duri la competició es farà una Fira del Lleure que està situada a l'aparcament de les pistes d'atletisme de Lloret de Mar.

Al village, ubicat a la plaça Pere Torrent de Lloret, cremarà la flama olímpica durant els dies que duri la competició, però a part d'això se celebraran diversos actes com per exemple la Mostra Multicultural i Solidària que des de diumenge passat i fins el dia de la cloenda s'està portant a terme. A més, per la gent que no es pugui desplaçar s'ha instal·lat unes pantalles gegants des d'on es podrà seguir la cerimònia d'inauguració.

La solidaritat i la cultura són també trets diferencials d'aquests VIII Special Olympics de Lloret de Mar. Ahir la passejada olímpica va concloure amb un concert de la cantant afroamericana Monica Green, que es va donar a conèixer com a la veu del programa televisiu Buenafuente.

Els més de dos mil atletes que juntament amb familiars, entrenadors i delegats superen la xifra de les 3.000 persones s'han de sumar als 1.100 voluntaris que finalment l'Ajuntament de Lloret de Mar ha aconseguit reunir amb aportacions tan significatives com les de Maçanet de la Selva que amb cent voluntaris és la vila que més gent aporta, després de Lloret, a l'esdeveniment esportiu.