Últimes notícies 
Cerca notícies 


Detall de la notícia
 
HEM GUANYAT !!! SANTA CRISTINA JA NO ES PEIN !!!20/02/2012
 


HEM GUANYAT !!! SANTA CRISTINA JA NO ES PEIN !!!

 
ACTE INFORMATIU SOBRE LES SENTÈNCIES
DIJOUS 8 DE MARÇ de 2012
20h. SALA POLIVALENT DE LA BIBLIOTECA


El dilluns 13 de Febrer de 2012, ens arribava el comunicat de la sentència del Tribunal Suprem que desestima el recurs presentat al juliol de 2009 per la Generalitat, recurs que intentava aconseguir una sentència favorable a la inclusió de la finca de Santa Cristina dins del Pein Pinya de Rosa, de Blanes.

Amb aquesta sentència es posa punt i final a un llarg procés iniciat al juliol de 2006 quan el govern del tripartit amb el conseller Baltasar al Departament de Medi Ambient dicta el decret que delimita el Pein amb la inclusió de Santa Cristina, sense cap consulta ni a l’Obreria, entitat propietària de l’espai, ni a l’ajuntament. Ha estat una lamentable història en que s’han encadenat un seguit d’actuacions i decisions d’esquenes al poble de Lloret i a la voluntat reiteradament demostrada dels seus ciutadans.

AGRAÏMENT i SATISFACCIÓ són els nostres sentiments en rebre aquesta sentència que tanca un malson de sis anys de durada.

L’agraïment més sincer a totes les persones que n’han fet causa comú i han empès per aconseguir que Santa Cristina quedi sota la competència exclusiva del poble de Lloret. Amb elles volem compartir aquesta alegria i satisfacció:

o Amb les més de mil persones que, per primera vegada a Lloret en aquesta quantitat, varen sortir al carrer per manifestar-se tallant el trànsit, cansats de que no ens escoltessin.
o Amb les més de quatre mil signatures i 82 entitats culturals, esportives i econòmiques, de tot el ventall social de la població, que varen donar suport a la defensa d’aquesta causa.
o Per la unitat de les formacions polítiques del consistori, representant democràtic dels ciutadans, que han recolzat les nostres posicions amb unanimitat al ple de 2006 i amb majoria absoluta al ple de 2009, i portant als tribunals de justícia un contenciós paral•lel al de l’Obreria, que també ha estat guanyat.

La solució final ens ha vingut dels tribunals de justícia, primer per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya al 2009, i finalment per la del Tribunal Suprem al 2012. Segur que els magistrats que l’han dictat, distants com estan de la nostra realitat física, han tingut en consideració aquestes mostres que han donat els ciutadans de la seva voluntat i sentiment. Així ho recull un dels dos punts on es basa el seu veredicte, quan analitzant el text del decret que ens inclou al Pein considera “dada la absoluta falta de descripción de las realidades preexistentes en el complejo de la Obreria”; reafirmant aquest sentit que ja va considerar el tribunal català en la sentència de 2009. L’altre punt bàsic és la manca de justificació de la inclusió; o sigui, l’argument reiterat que la protecció que suposa el Pein és garantit per altres vies.

Això ho valorem doncs com una victòria i un reconeixement a la reivindicació compartida pels col•lectius descrits abans: el decret es va dictar i mantenir, ignorant els raonaments que, amb tossudesa, els varem estar insistint. Tenim la convicció de que els varen entendre, però es varen negar a rectificar. Ara la sentència judicial que declara la nul•litat de la inclusió, és inapel•lable.

Finalment, volem reiterar el missatge que hem repetit sempre en aquest procediment: Santa Cristina pels lloretencs és un espai natural, però alhora és molt més que això; hi conflueixen uns valors històrics, culturals i d’afirmació de la personalitat d’aquest poble. Per aquest motiu volem mantenir íntegrament les capacitats de gestió i decisió, des de Lloret exclusivament.

Ens en felicitem col•lectivament i, des de l’Obreria de Santa Cristina, seguirem treballant en el mateix sentit i amb els mateixos criteris de gestió ambiental i natural que les generacions anteriors, defensant aquest indret com un pulmó i com un espai amb l’accés obert a tothom, amés de les altres tasques de l’entitat, com són la conservació de l’ermita i el manteniment de les nostres tradicions, gènesi de la nostra identitat com a poble.

OBRERIA DE SANTA CRISTINA 20 de Febrer de 2012
 
 

Documents associats: