┌ltimes notÝcies 
Cerca notÝcies 


Detall de la notÝcia
 
UNA VISITA A L'ARXIU SECRET DEL VATIC└24/01/2011
 
UNA VISITA A L'ARXIU SECRET DEL VATIC└ ConferŔncia a cÓrrec dels historiadors:
MARIO ZUCCHITELLO i GILIOLI
JOAN DOMENECH i MONER


Divendres 11 de febrer de 2011, a les 8 del vespre.
A la sala d'actes de l'Ajuntament de Lloret de Mar.


Els conferenciants ens explicaran com varen tenir l'oportonitat d'accedir a l'Arxiu Secret del VaticÓ, i en faran una descripciˇ. Fruit d'aquesta visita varen localitzar una butlla de l'any 1456 del Papa Calixte III, escrita en llatÝ i de difÝcil transcripciˇ, que ha suposat una treball laboriˇs.

En aquesta tasca ha intervingut el professor Manuel Mundˇ i Marcet, pretigiˇs historiador i pale˛graf format a l'abadia de Montserrat, de la qual fou un temps monjo. Ha estat arxiver de l'Arxiu de la Corona d'Aragˇ de Barcelona, entre moltes tasques que ha desenvolupat a la seva llarga carrera. El professor Mundˇ ha fet la traducciˇ definitiva del document, que aporta noves dades dades a la nostra hist˛ria local, com el fet que els pirates sarra´ns de la Ŕpoca desembarcaven a Santa Cristina per proveis aigua de la font d'aquell paratge.

Us animem a acompanyar-nos en aquest acte que, atesa la coneguda personalitat dels conferenciants, ben segur que tindrÓ el rigor i l'amenitat que els caracteritza.

Acte organitzat per l'OBRERIA DE SANTA CRISTINA

 
 

Documents associats: