Últimes notícies 
Cerca notícies 


Detall de la notícia
 
PREMI LLORETENC ANY 2009 A SEBASTIÀ RUSCALLEDA23/10/2009
 
181 persones del món turístic, privat i públic, varen assistir a la 7a Nit del Turisme Lloretenc i els 5ns Premis Llorer. L’acte –que va comptar amb la presència d’importants personalitats del sector turístic català com el director general de Turisme, Joan Carles Vilalta; el president i la directora del Patronat Girona Costa Brava, Enric Vilert, i Dolors Batallé; el vicepresident del Consell Comarcal, Rafel Reixach; el president del Gremi d’Hostaleria de les Comarques Gironines, Antoni Escudero; l’alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo; i regidors del consistori municipal– va esdevenir l’escenari per lliurar els 5ns Premis Llorer, que pretenen premiar i reconèixer l’esforç d’aquelles persones i empreses que treballen per millorar l’oferta turística de Lloret.

Els guardonats en aquesta 5a edició han estat:

En la categoria de sector serveis, l’establiment La Campana, un restaurant de cuina tradicional, amb sala de ball, que ha conservat un tracte proper i familiar amb els seus clients.

La Carpa es va endur el premi del sector oci. Ubicat en un petit turó amb impressionants visites sobre la platja de Lloret, aquest bar musical, que va obrir les seves portes l’any 1994, és un referent de l’oci nocturn de qualitat a les comarques gironines.

El guardó per al jove empresari va ser per a Montse Fauria i Anna Martínez, que regenten la sabateria infantil Peu Xic i que aquests anys han ampliat el seu negoci tant en nombre de botigues com en productes.

El guardó per la trajectòria empresarial ha estat per a Ernerst Deutú, un professional del món de l’hostaleria i el turisme amb una llarga trajectòria i una àmplia experiència que regenta l’hotel Mercedes des de l’any 1975.

L’hotel Monterrey, que ha realitzat una espectacular transformació a les seves instal·lacions, que ha passat de 4 a 5 estrelles i que ha realitzat una important aposta pel producte turístic congressual va rebre el premi a l’especialització turística.

El guardó per la fidelització turística ha recaigut en la família Corretja, que des de fa més de 20 anys és clienta de l’hotel Rigat Park. Va recollir el premi el reconegut tenista Alex Corretja.

El premi per la innovació empresarial ha estat per als germans Daniel i Simon Mordoh, empresaris comercials, que durant aquests darrers anys han fet una forta aposta per adaptar-se a les demandes dels seus clients i han implementat a Lloret franquícies d’importants marques de roba.

La família Gallart-Torras de l’hotel Anabel ha rebut el premi a la qualitat turística. Es tracta d’una família de llarga tradició hotelera a Lloret, on van obrir el primer establiment l’any 1954. L’hotel Anabel, des de l’any de la seva obertura l’any 1970, s’ha caracteritzat sempre per la importància que dóna al bon servei. La gestió professional i l’aposta per la qualitat han fet que aquest establiment obtingués la certificació Q de qualitat que atorga l’Instituto para la Calidad de l’Estat espanyol, essent el primer hotel de Catalunya a obtenir-la. Recentment també ha obtingut un dels premis Primo al millor hotel de la zona que atorguen els clients de l’operador turístic Thomas Cook.

Finalment el premi Lloretenc de l’any, màxim guardó de la nit, va ser per al lloretenc Sebastià Ruscalleda pel llibre que tracta sobre el quadre del pintor Joaquim Sorolla de la platja de Santa Cristina. Durant dos anys s’ha documentat sobre el pintor valencià i sobre el quadre que li va encarregar la Hispanic Society de Nova York, i n’ha publicat una monografia. Aquest quadre va ser pintat des dels pins de l’ermita de Santa Cristina, que va captivar Sorolla. Per aquesta fidelitat als seus orígens i la feina constant en favor de la recuperació d’aspectes històrics i tradicionals de la nostra vila se’l va considerar mereixedor d’aquest premi.