Últimes notícies 
Cerca notícies 


Detall de la notícia
 
17 ARBRES CAIGUTS PEL VENTA A SANTA CRISTINA06/11/2008
 
El temporal d’aigua i vent produït a la matinada del dia 1 de Novembre va tenir efectes catastròfics sobre el bosc de Santa Cristina. Fins a 17 arbres grans han estat trencats o inclús arrancats de soca-rel, amés d’una important quantitat de branques esqueixades a molts altres arbres. També una bona quantitat d’arbres joves han sofert danys importants. Un camió-grúa ha hagut d’intervenir per retirar una branca gran d’un pi, que pressionava la línia elèctrica sobre la que va caure. Ara s’ha de retirar la vegetació perduda, que prèviament s’ha d’anar tallant amb moto-serres, per procedir a la posterior replantació de les mateixes espècies, bàsicament pins, alzines i roures.

És especialment greu per l’impacte visual el cas d’un pi important situat al costat del Mirador Sorolla, sota la plaça del pi mirant cap a S’Aguia, sobre la platja de Treumal, que s’ha trencat per la meitat del tronc principal, a uns sis metres d’alçada, perdent-se definitivament. Es dóna el cas que al mateix indret, justament ara fa un any es va perdre un exemplar de les mateixes característiques. Ambdós arbres tenien una edat superior als cinquanta anys. Igualment és una pèrdua important un exemplar d’alzina de més de vint metres d’alçada que ha estat arrancat de soca-rel, i que serà podat i aixecat amb ternals per intentar salvar-lo replantant-lo al seu propi emplaçament.

Aquestes tasques tindran un cost d’uns dotze mil euros que l’Obreria sufragarà íntegrament, dons la tasca de manteniment d’aquest espai natural és una de les funcions que aquesta entitat té encomanada pels seus estatuts, que porta a terme amb els ingressos originats per l’aparcament de vehicles que funciona durant la temporada d’estiu.

Veure noticia Lloret Info

Veure noticia Diari de Girona