Últimes notícies 
Cerca notícies 


Detall de la notícia
 
MOSTRA DE DANSES VIVES DE CATALUNYA21/09/2008
 
L’Ajuntament de Barcelona organitza, dins dels actes de les Festes de la Mercè, una activitat anomenada “MercèDansa”, coordinada per l’Esbart Català de Dansaires, entitat d’interès cultural que aquest any celebra el seu centenari. Es tracta d’una mostra de danses tradicionals catalanes. Representants de l’Esbart Català de Dansaires varen ser presents a Lloret el dia de Santa Cristina, presenciant el nostre Ball de Plaça, i han escollit la nostra dança per commemorar aquest centenari, dins dels actes del “MercèDansa”. Amb aquest fi, han convidat a l’Obreria a participar-hi, invitació que gustosament hem acceptat, i que comptarà amb la participació de les Obreres de l’any 2008 i els seus balladors.

El proper diumenge 21 de Setembre, es ballarà a Barcelona el nostre Ball de Plaça, en dues ocasions. La primera serà a les 11 del matí a la Plaça dels Àngels (davant del Macba); i la segona, a 2/4 de 8 de la tarda, a la Plaça de Sant Jaume. En ambdues ocasions la previsió és de fer la versió íntegra del ball, amb música de cobla. Al programa de festes de la Mercè de Barcelona hi figura el Ball de Plaça com Ball de les Morratxes, de Lloret (La Selva). Dins del MercèDansa actuaran també altres grups amb danses tradicionals de diferents pobles catalans. Els actes són amb entrada gratuïta, i quan acabi l’exhibició de la tarda, tot el públic és convidat a participar en una peça saltada molt senzilla anomenada “el Galop de la Mercè”.

Hi participen: Ball de Rams d'Hostafrancs (Barcelonès), Ball de les Almorratxes de Lloret de Mar (la Selva), Cap de Danses de Pinell de Brai (Terra Alta), Ball de les Gitanes de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), Danses de Vilanova (Garraf), Entrada de Ball de Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Ball de les doncelles de Granollers i l'Esquerrana de Castellciutat.

Organitzat per Institut de Cultura de Barcelona

Agenda Festes de la Mercè 2008